Αλέξης Σαββόπουλος

Η αδιαλλαξία του Μαρμπλ και ο «καυτός» Γενάρης

Ο Δημήτρης Πρίφτης το είπε ξεκάθαρα μετά τη νίκη στη Δανία με…κάποια Μπάκεν Μπέαρς. «Συνεχίζουμε όπως ήμαστε» όπερ εστί μεθερμηνευόμενο, ο Άρης δεν θα αποκτήσει για δυο μήνες αντικαταστάτη του Μπάκνερ

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Ο Δημήτρης Πρίφτης το είπε ξεκάθαρα μετά τη νίκη στη Δανία με… κάποια Μπάκεν Μπέαρς. «Συνεχίζουμε όπως ήμαστε» όπερ εστί μεθερμηνευόμενο, ο Άρης δεν θα αποκτήσει για δυο μήνες αντικαταστάτη του Μπάκνερ και θα τον περιμένει να επιστρέψει υγιής και αν κατάλαβα καλά, δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή του φανερά εκτός κλίματος Μαρμπλ. Περιμένει τις επιστροφές Καββαδά (κυρίως αυτού επειδή έλλειψε και πολύ καιρό) και Γιάνκοβιτς ώστε να γεμίσει το ρόστερ και να μην τραβάνε το κουπί οι ίδιοι και οι ίδιοι σε Ελλάδα και Ευρώπη, με την καταπόνηση που αυτό συνεπάγεται.

Πρόκειται για μια απόφαση ρίσκου ομολογουμένως, όχι όμως έξω από τη λογική του προπονητή και προφανώς και της διοίκησης. Η τελευταία έχει κάνει ήδη τη φετινή οικονομική υπέρβαση φέρνοντας Γιάνκοβιτς και Ντραγκίτσεβιτς και από τη στιγμή που στην αγορά, με τα χρήματα που διαθέτει ο Άρης δεν βρέθηκε καλύτερος του Μπάκνερ ή αυτών που τον αντικαθιστούν και ο Μαρμπλ έχει… κατσικωθεί στο παχυλό συμβόλαιό του και δεν λέει να φύγει βλέποντας ότι κατάντησε να παίζει 3-4 λεπτά, η ομάδα θα πορευτεί με το ήδη υπάρχον ρόστερ, κάνοντας προσευχές (και κανένα ευχέλαιο) ότι δεν θα προκύψει κάποιος ακόμη σοβαρός τραυματισμός στην πορεία. Στην απόφαση βοήθησε και το γεγονός ότι η ομάδα έβγαλε δίχως απώλειες το σχετικά εύκολο πρόγραμμα που είχε αυτή την –χτυπημένη από τραυματισμούς περίοδο- και αν πάρει και τα τρία επόμενα με Απόλλωνα Πατρών, Ναχαρίγια και Λαύριο, θα πάει αν μη τι άλλο με εξαιρετική ψυχολογία στα ματς «φωτιά» του Γενάρη.

Και αν για τον Μπάκνερ η απόφαση έχει λογική αφού στην αγορά δεν κυκλοφορεί κάτι εξαιρετικό, για τον Μαρμπλ η αδιαλλαξία που επιδεικνύει ακατανόητη. Ο αμερικανός δεν έχει αντιληφθεί που βρίσκεται, δεν έχει μπει στο κλίμα, δεν έχει δεθεί με την ομάδα και όταν του δίνει χρόνο συμμετοχής ο Πρίφτης περισσότερο εκνευρίζει τον κόσμο. Είναι φανερό ότι η διοίκηση εύχεται δυο πράγματα. Ή ξαφνικά ο Μαρμπλ να μεταλλαχθεί αγωνιστικά (πράγμα εξαιρετικά απίθανο) ή να το πάρει απόφαση να δοκιμάσει αλλού εξαιτίας της περιθωριοποίησης. Υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος ως την έναρξη του δεύτερου γύρου και οι πιέσεις που θα ασκηθούν προς την πλευρά του παίκτη θα είναι έντονες και ποικιλόμορφες.

Ο Άρης δεν τίθεται ζήτημα, θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ερώτημα είναι μέχρι που θέλει και που μπορεί να φτάσει στη νεόφυτη διοργάνωση, βασικό μέλος της οποίας είναι ο Λάσκαρης. Αν επιθυμεί να κυνηγήσει ένα ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο, θα χρειαστεί τουλάχιστον μια ακόμη αλλαγή. Και για να πάμε στα σοβαρά, είναι και η ημερομηνία ορόσημο της 14ης Ιανουαρίου και ο ημιτελικός με την ΑΕΚ που κάνει τους αρειανούς να ονειρεύονται τη συμμετοχή σε ένα τελικό μετά από χρόνια.

Μάλιστα έχω την εντύπωση, ότι αν ρωτήσεις τους φίλους του Άρη με το σχεδόν αλάνθαστο μπασκετικό κριτήριο τι προτιμούν, η πλειονότητα θα σου απαντήσει νίκη επί της ΑΕΚ και στην Ευρώπη ό, τι έρθει. Μια αποτυχία με την αθηναϊκή ομάδα, θα την χωνέψει πολύ δύσκολα ο οργανισμός του Άρη, βλέποντας νωρίς στη σεζόν να μην επιβεβαιώνονται οι προσδοκίες για υψηλές πτήσεις φέτος λόγω των άστοχων επιλογών στους ξένους. Η εικόνα στις κερκίδες στα τελευταία παιχνίδια και γενικότερα η… παγωμάρα που επικρατεί είναι ενδεικτική της ψυχοσύνθεσης του αρειανού και όπως μαθαίνω έχει θορυβήσει τη διοίκηση. Ο καυτός Γενάρης προσφέρεται για κολυμβήθρα του Σιλωάμ και επανεκκίνηση. Αν μέχρι τότε απαλλαγεί και από το συμβόλαιο του Μαρμπλ ακόμη καλύτερα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x